Amangkurat IV: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Kadadosan saking Pangangkatanipun: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging
(éjaan, replaced: mbrontak → ngraman, pemberontak → pambrontak (2))
(→‎Kadadosan saking Pangangkatanipun: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
Déné, Amangkurat IV ugi wonten perkawis kaliyan kalih rayinipun, inggih punika Pangeran Blitar lan Pangeran Purbaya. Kekalih pangeran punika lajeng dipuncabut hak lan kasugihanipun déning Amangkurat IV.
 
Pangeran Blitar lajeng nyerang pura kanthi panyengkuyung saking kaum ulama ingkang boten remen kaliyan VOC. Pangeran Purbaya lan Arya Mangkunagara (putra Amangkurat IV) kagabung ing salebeting pemberontakan punika. AnangingNanging amargi pihak Amangkurat IV langkung kiat, para pambrontak pungkasanipun nyingkir ninggalaken Kartasura.
 
Pangeran Blitar lajeng yasa malih kutha Karta (bekas pura Mataram jaman Sultan Agung). Piyambakipun ngangkat piyambakipun dados raja kanthi gelar Sultan Ibnu Mustafa Paku Bawana, lan karajanipun dipunsebut Mataram Kartasekar.
348.872

besutan

Menu navigasi