Métro de Lyon: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging
(éjaan, replaced: semanten → samanten, - → - (13), - → - (13))
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
'''Métro de Lyon''' ing [[Lyon]], [[Perancis]] dipunbikak kapisanan nalika taun [[1978]] lan sapunika sampun kagungan sekawan jalur. Jaringan punika minagka péranganing sistem angkudan publik [[Transports en Commun Lyonnais]] (TCL).
 
Kados déné [[SNCF]], anangingnanging boten kados sadaya sistem metro Perancis ingkang sanès (boten kalebet RER), kréta Lyon Metro lumampah ing rèl sisih kiwa, kasil saking proyèk ingkang boten kawujudaken kanggé nglamapahekn métro ing pinggiran kutha wonten ing jalur rèl ingkang sampun wonten. Ukuran terowonganipun inggih punika 2.90 méter, langkung ageng tinimbang rata-rata kanggé métro ing [[Éropah]]. Lyon Metro kagungan inspirasi piyambak tumrap [[Montreal Metro]] ing pundi dipunyasa sapérangan taun sadèrèngipun, lan kagungan gerbong kanthi rodha karét lan desain stasiun. Dawaning rèl sadayanipun inggih punika 30&nbsp;km (18.75 mil), 80% rèlipun dumunung ing ngandhap lemah.<ref>http://www.tcl.fr/ Transports en Commun Lyonnais (TCL)--Official Lyon public transportation site</ref>
 
== Rute ==
352.737

besutan

Menu navigasi