Pacul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: kuno → kuna (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
[[Gambar:Hoe 1.jpg|thumb|250 px|Pacul]]
 
'''Pacul''' kalebu salah sijiné piranti [[tradhisional]] kang digunakaké ing tetanèn.<ref name="internet2"/> Pacul minangka ngedhuk [[lemah]], kanggo ngresiki lemah saka [[suket]] utawa kanggo ngratakaké lemah.<ref name="internet2"/> Pacul isih digunakaké nganti jaman saiki, anangingnanging kanggo ngolah lemah kang luwih amba lumrahé nggunakaké [[brujul]] utawa [[traktor]].<ref name="internet2"/>
Pacul lumrahé digawé saka kayu lan [[wesi]].<ref name="internet2"/> [[Kayu]] kanggo garan pacul utawa doran lan ing bonggol kayu ana wesi kang pancen digawé tipis lan landhep supaya kena kanggo macul.<ref name="internet2">[http://distan.riau.go.id/index.php/profil-riau/sejarah-riau/134-cangkul distan.riau.go.id](dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)</ref>
'''Pacul''' kuwi ora mung digunakaké ing babagan tetanèn. Pacul uga minangka ngaduk bahan yasan. Kanthi migunakaké pacul, para tukang yasan bisa nyampur kanthi rata bahan yasan arupa wedhi, semèn, lan gamping.
352.737

besutan

Menu navigasi