Mahkamah Internasional: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Kaanggotaan: ganti isi, replaced: ananging → nanging
(→‎Sumber-Sumber Hukum: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing sajeroning wektu, werna → warna (2))
(→‎Kaanggotaan: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
== Kaanggotaan ==
 
Mahkamah dumadi saka limalas hakim, sing dikenal minangka ”anggota” mahkamah. Para hakim mau dipilih déning majelis umum lan dewan keamanan sing nganakaké pemungutan swara kanthi kapisah. Hakim-hakim dipilih adhedhasar kacakapané, dudu miturut dhasar kabangsan anangingnanging diusahakaké supaya bisa njamin yèn sistem-sisitem hukum sing paling wigati ing donya diwakili déning mahkamah. Ora ana loro hakim sing dadi warga nagara saka nagara sing padha. Hakim-hakim mengku kalungguhan ing sajeroning wektu sangang taun lan bisa dipilih manèh. Para hakim mau ora kena nglungguhi kalungguhan liya samangsa mengku kalungguhan minangka hakim ing mahkamah iki.
 
== Pranala njaba ==
348.872

besutan

Menu navigasi