Pelé: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: ananging → nanging (2), Ananging → Nanging
(ganti isi, replaced: pemain → juru main (4))
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (2), Ananging → Nanging)
 
== Miyos ==
Pelé ingkang miyos ing Três Corações inggih punika putra juru main bal-balan ingkang main wonten ing Fluminense, Dodinho kaliyan Dona Celeste Arantes. Wiwitanipun dipunjeluk kanthi nama ''Dico'' anangingnanging lajeng dipunjeluk minangka Pelé déning kanca-kancanipun ngrujuk wonten ing nama kiper Vasco da Gama ingkang minangka idolanipun, Bilé.
Pelé gesang wonten ing kemiskinan wonten ing [[Sao Paulo]]. Piyambakipun pados arta tambahan minangka pelayan ing kedai teh sakitaripun. Piyambakipun lajeng kagabung kaliyan klub lokal Bauru wiwit taun 1952 anangingnanging Pelé boten kiyat mundhut septu bal. Piyambakipun lajeng main kanthi nalikaken koran bekas wonten ing samparanipun minangka sepatu, lan buah jeruk minangka balipun.<ref>http://www.imdb.com/name/nm0671446/</ref>
 
==Karier Klub==
===Santos===
 
Wonten ing taun [[1956]], Pelé ndhèrèk seleksi juru main bal-balan saking klub Santos, sawijining klub alit wonten ing njawi [[Sao Paulo]]. Pemandu bakat ingkang mirsani lajeng ngendika dhateng Présidhèn klub bilih laré 15 taun ingkang nama Pelé bakal dados juru main paling apik donya. Pelé lajeng miwiti debutipun wonten ing Santos tanggal [[7]] [[September]] [[1957]] damel 1 gol wonten ing kamenangan 7-1 nglawan [[Corinthians]] wonten ing tetandhingan eksebisi.<ref>http://www.360soccer.com/pele/</ref> Nalika liga dipunwiwiti, Pelé sampun pikantuk papan utama wonten ing tim senior Santos. Wonten ing akir musim kompetisi Pelé medal minangka top scorer liga nalika umur 16 taun. Namung wonten ing wekdal ingkang singkat, Pelé lajeng dipundangu saperlu kagabung wonten ing skuat tim nasional Brasil. Sasampuning penampilanipun wonten ing Piala Dunia 1962, tim raksasa eropa kados Real Madrid, Manchester United lan Juventus wiwit ngincer piyambakipun. AnangingNanging bab punika dipuncegah déning pamaréntah Brasil kanthi ngendika bilih Pelé minangka baegyan saking harta karun nagara lan boten dipunkeparengaken main bal-balan wonten ing njawi [[Brasil]].<ref>http://www.pele-sports.com/en/</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan

Menu navigasi