Wedhus: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: ananging → nanging (5)
(éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, Saliyané iku → Kajaba iku (3), petani → wong tani)
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (5))
 
=== Wedhus kacang ===
Wedhus kacang ya iku wedhus saka [[ras]] unggulan kang sêpisanan dikembangaké ing [[Indonésia]].<ref name="internet1"/> Wedhus jinis iki awaké cilik.<ref name="internet1"/> Dhuwuré ''gumba'' utawa [[jenggot]] ing wedhus lanang kurang luwih [[60]] [[cm]] nganti [[65]] [[cm]], anangingnanging yèn wedhus wédok mung [[56]] cm.<ref name="internet1"/> Boboté wedhus lanang bisa nganti [[25]] [[kilogram]], anangingnanging wedhus wédok mung [[20]] kg.<ref name="internet1"/> Wedhus iki [[kuping]]é têgak, wuluné lurus lan cêkak.<ref name="internet1"/> Wedhus lanang lan wedhus wédok padha-padha nduwé [[sungu]] kang cacahé [[loro]].<ref name="internet1"/>
 
=== Wedhus Étawa ===
Wedhus [[Étawa]] kalêbu wedhus kang asalé saka [[India]] kang diarani wedhus [[Jamnapari]].<ref name="internet1"/> Awaké gêdhé, dhuwuré gumba nganti [[90]] cm nganti tekan [[127]] cm ing wedhus [[lanang]], anangingnanging wedhus [[wédok]] mung [[92]] cm.<ref name="internet1"/> Boboté wedhus lanang nganti [[91]] [[kilogram]], lan wedhus wédok [[63]] kilogram.<ref name="internet1"/>
Wedhus iki duwé [[kuping]] dawa lan madhep mengisor.<ref name="internet1"/> [[Bathuk]] lan [[irung]]é duwé wujud [[cembung]].<ref name="internet1"/> Wedhus lanang apa déné wedhus wédok duwé sungu kang cekak.<ref name="internet1"/> Wedhus jinis iki bisa ngasilaké [[susu]] nganti telung [[liter]] saben [[dina]].<ref name="internet1"/> Keturunan silangan utawa [[hibrida]] wedhus etawa lan wedhus lokal diarani wedhus peranakan etawa utawa PE. Wedhus [[PE]] ukurané méh padha karo wedhus étawa anangingnanging luwih bisa [[adhaptasi]] ing lingkungan lokal Indonésia.<ref name="internet1"/>
Salah sijiné [[kunci]] suksés saka ''peternakan'' wedhus étawa ya iku kabisan kanggo ngawinaké wedhus ing wayah kang pas saéngga asilé bakal rikat ntuk anakan utawa kang diarani ''cempé''.<ref name="internet2">[http://www.etawajaya.com/ etawajaya.com](dipunundhuh tanggal 24 Mèi 2011)</ref> Wedhus étawa wadon wis bisa dikawinake nalika umuré [[6]] [[sasi]].<ref name="internet2"/>
 
 
Kanggo wong kang lara [[sroke]] lan [[hiperténsi]] utawa darah tinggi, kudu-ati-ati yèn mangan daging wedhus.<ref name="internet5"/> Daging wedhus ngandhut kadar lemak kang akèh. Mulané yèn kakèhan mangan daging wedhus bakal nganggu [[kaséhatan]].<ref name="internet5"/>
Yén kepéngin mangan daging wedhus anangingnanging tetep bisa njaga kaséhatan carané kudu milih daging wedhus saka wedhus kang wis diwasa.<ref name="internet5"/> Aja masak olahan saka daging wedhus kanthi rasa kang [[asin]] lan [[kentel]].<ref name="internet5"/> Kajaba iku bisa ngombinaséké olahan daging wedhus karo [[sayuran]], [[woh]]-wohan lan [[banyu]] [[putih]] kang cukup.<ref name="internet5">[http://keséhatan.liputan6.com/read/252704/cara_séhat_konsumsi_daging_kambing keséhatan.liputan6.com](dipunundhuh tanggal 24 Mèi 2011)</ref>
 
== Susu ==
352.737

besutan

Menu navigasi