Thiwul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB
(→‎top: replaced: Wonogiri → Wanagiri)
c (clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB)
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] iku duwé akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok ing sajeroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
tata cara gawé tiwul ya iku sala pohung kang dioncéki banjur dipepe ngasi garing. ana ing désa-désa pohung mau diarani gaplek. banjur supaya dadi glepung padha ditutu kanthi cara tradisionaltradhisional. Yèn tata cara ngolahé ya iku glepung mau diinteri nganggo tampah bajur didang.
 
== Rujukan ==
5.601

besutan

Menu navigasi