Thiwul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: replaced: Wonogiri → Wanagiri
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa, Gunung Kidul → Gunungkidul (2))
(→‎top: replaced: Wonogiri → Wanagiri)
| other =
}}
'''Thiwul''' ya iku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biyasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]<ref name="internet 1">[http://resepmasakanindonesia.info/tiwul/](diundhuh 10 Juni 2011)</ref>. Cara mangan racaké bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan sing ndunungi [[WonogiriWanagiri]], [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] lan [[Pacitan]] lan asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina ing jaman biyèn.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] iku duwé akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok ing sajeroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
352.737

besutan

Menu navigasi