Sekolah menengah pertama: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Kutha Yogyakarta → Kutha Ngayogyakarta using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: diselenggarakaké → diadani)
c (→‎top: éjaan, replaced: Kutha Yogyakarta → Kutha Ngayogyakarta using AWB)
'''Sekolah menengah pertama''' (dicekak '''SMP'''), iku jenjang pendidikan dhasar sajeroning pendidikan formal ing [[Indonésia]] sawisé lulus [[Sekolah dhasar]] (utawa sadrajad). Sekolah menengah pertama ditempuh ing dalem 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9.
 
Pelajar SMP lumrahé umur 12-14 taun. SMP kalebu program [[wajib belajar]] pamaréntah - ya iku [[sekolah dhasar|SD]] (utawa sadrajad) 6 taun lan '''SMP''' (utawa sadrajad) 3 taun. Wiwit taun [[2005]] wis dicanangaké program wajib belajar 12 taun sing ngatutaké SMA ing sawetara laladan, contoné ing [[Kutha YogyakartaNgayogyakarta]] lan [[Kabupatèn Bantul]].<ref name="kompas">[http://www.kompas.com/kompas-cetak/0603/11/jogja/21941.htm "Wajar 12 Tahun Diberlakukan"], ''[[KOMPAS]]'', [[11 Maret]] [[2006]]</ref>
 
SMP diadani déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi laladan]] ing taun [[2001]], pengelolaan SMP nagari ing Indonésia sing saduruné ana ing sangisoré [[Departemen Pendidikan Nasional Republik Indonesia|Departemen Pendidikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah laladan]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendidikan Nasional mung duwé peran minangka [[regulator]] sajeroning babagan standar nasional pendidikan. Sacara struktural, SMA nagari arupa unit pelaksana teknis [[dinas pendidikan]] kabupatèn/kutha.
352.737

besutan

Menu navigasi