Warna: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
96 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Wirjadisastra ngalih kaca Werna menyang Warna)
'''WernaWarna''' utawa '''kelirrupa''' iku fénoména persèpsi visual manungsa. Uga bisa diarani asipat kang ana ing [[mata]] saka pantulan [[cahya]] kang dipantulaké barang utawa piranti. Mupangaté warna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang wigati, kadadéan iki tumuju ing pakaryan kang diciptakaké kanggo nemtokaké sipat mlaku, cedhak adohé, kakuwatan ''(tension)'', diskripsi alam ''(naturalisme)'', ruang, wujud lan makna simbol. ZatDat warna bisa dikasilaké saka campuran saka pigmen kang awujud bubuk alus, kang dicampur karo ''binder'' (zat perakét) utawa ''paint vehicle''
==Jinising Kelirwarna==
* [[Werna komplemèntèr|Warna komplemèntèr]]
* [[Werna adhem|Warna adhem]]
* [[Werna panas|Warna panas]]
* [[Werna primèr|Warna primèr]]
* [[Werna sekundhèr|Warna sekundhèr]]
* [[Werna tèrsièr|Warna tèrsièr]]
[[Gambar:Computer color spectrum.svg|thumb|200px|right|Pangaturan warna ing komputer]]
 
== KelirWarna Dhasardhasaran ==
* [[Abang]]
* [[Biru]]
* [[Ungu]]
 
== KelirWarna Liya (campuran) ==
* [[Ireng]]
* [[Jambon]]
== Uga delengen ==
* [[Pratélan warna]]
* [[Werna web|Warna web]]
{{colors}}
 
63.083

besutan

Menu navigasi