18 Mèi: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
14 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → - (8), - → - (8), Gregorian → Grégorius (2)
(→‎top: éjaan, replaced: ''' → ''' (2), ''' → ''' , kaping → kaping , utawi → utawi , ing → ing, punika, dinten → punika dinten)
(éjaan, replaced: - → - (8), - → - (8), Gregorian → Grégorius (2))
'''18 [[Mèi]]''' punika dinten ingkang kaping 138 utawi 139 ing [[taun wuntu]] miturut [[Kalendher GregorianGrégorius|Kalèndher GregorianGrégorius]].
 
== Kadadosan Wigati ==
* '''[[1803]]''' - [[Perang Napoleon]]: [[Karajan Manunggal Raya]] mbatalaké [[Pasetujon Amiens]] lan nyatakaké [[perang]] marang [[Prancis]].
* '''[[1910]]''' - [[Bumi]] ngliwati buntut [[komét Halley]].
* '''[[1958]]''' - [[Pesawat]] [[F-104 Starfighter]] nggawé rékor anyar mawa karikatan 2.259,82 km/jam.
* '''[[1974]]''' - Operasi ''[[Smiling Buda]]'': [[India]] bisa kasil nglakoni [[uji coba nuklir]]é sing kapisan.
* '''[[1998]]''' - Atusan mahasiswa saka [[Forum Kota]] lan [[UI]] bisa nerjang pager nyerbu [[Gedhong DPR/MPR]], iki gelombang kapisan pendudukan Gedhong DPR/MPR déning para mahasiswa.
* '''[[2010]]''' - Sawijining '''[[Pemboman Kabul Mèi 2010|bom]]''' njeblug ing [[Kabul]], [[Afganistan]], niwasaké 18. VOA, MediaIndonesia, lll. nyebutaké 18; BBC nyebutaké 19 kalebu 6 prajurit [[Pakta Pertahanan Atlantik Utara|NATO]]. {{sumber|url=http://www.bbc.co.uk/indonesia/dunia/2010/05/100518_kabulbomb.shtml|nama=BBC}} {{sumber|url=http://www1.voanews.com/indonesian/news/war/Bom-Serang-Konvoi-NATO-18-Tewas.html|nama=VOA}} {{sumber|url=http://www.mediaindonesia.com/read/2010/05/18/143649/39/6/Bom-Bunuh-Diri-Taliban-Kenai-Rombongan-NATO-18-Orang-Tewas|nama=MediaIndonesia}}
 
== Wiyosan ==
== Uga delengen ==
{{commons|Category:18 May}}
:[[17 Mèi]] - 18 Mèi - [[19 Mèi]]
* [[Kalendher kadadéan|Kalèndher kadadéan]]
{{Commons category|18 May}}
348.872

besutan

Menu navigasi