Ikatan Kovalen: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Pembentukan Ikatan Kovalèn: éjaan, replaced: : → : (2)
(éjaan, replaced: : → : (8), biasanipun → limrahipun, kadasta → kados ta, kabentuk → dumadi (2))
(→‎Pembentukan Ikatan Kovalèn: éjaan, replaced: : → : (2))
== Pembentukan Ikatan Kovalèn ==
Ikatan kovalèn limrahipun kédadosan antawis unsur non logam inggih punika antawis unsur ingkang gadhah keelektronegatifan ingkang rèlatif ageng. Ikatan kovalèn ugi dumadi amergi prosès serah trima elektron ingkang manawi boten kadadosan. Hidrogrn klorida punika tuladha damelipun ikatan kovalen saking atom hidrogen saha atom [[klorin]]. Hidrogen lan klorida kagolong unsur non logam. Konfigurasi elektron atom hidrogen saha atom klorin inggih punika:
H : 1
Cl : 2 8 7
<ref>http://www.chem-is-try.org/materi_kimia/kimia-smk/kelas_x/ikatan-kovalen/</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012).
== Bagiane Ikatan Kovalen ==
352.737

besutan

Menu navigasi