Kanker: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: , → , , kadasta → kados ta (3), - → -, - → -
(éjaan, replaced: sanésipun → sanèsipun (3))
(éjaan, replaced: , → , , kadasta → kados ta (3), - → -, - → -)
* nyerang [[jaringan (biologi)|jaringan biologis]] wonten ing caketipun.
* pindhah ing [[jaringan]] [[sarira]] sanés lumantar sirkulasi rah utawi [[sistem limfatik]], dipunwastani [[metastasis]].
Tiga sipat ganas punika ingkang bèntenaken kanker saking [[tumor]] jinak.saged mbentuk tumor, wonten ugi ingkang boten , kadastakados ta [[leukimia]].<ref name="internet 1">[http://www.mediasehat.com/utama07.php Pangertosan Kanker] (dipununduh 01 November 2012)</ref>
== Bèntenipun tumor kaliyan kanker ==
Béntenipun tumor kaliyan kanker inggih punika:
* panganan kang dipunasap utawi dipunasemaken (awujud acar), ningkataken kadadosanipun [[kanker lambung]].
* jat warna pakéan.
* Logam berat kadastakados ta [[merkuri]] ingkang asring wonten ing panganan ''seafood'' kang tercemar kadastakados ta: kerang, [[ulam]], lsp.
* panganan (manis,tepung) kang dipunproses kanthi langkung.
=== Virus ===
* Virus Sitomegalo njalari Sarkoma Kaposi (kanker sistem pembuluh darah kang dipuntengeri lesi kulit warnanipun [[abrit]]).
* Virus Hepatitis B njalari [[kanker hati]].
* Virus Epstein - Bar(ing [[Afrika]]) njalari Limfoma Burkitt, ing [[Cina]] virus punika njalari [[kanker hidung]] saha [[kanker tenggorokan]].
* Virus Retro wonten ing manungsa mliginipun virus HIV njalari limfoma saha kanker darah sanèsipun.
=== Infeksi ===
352.737

besutan

Menu navigasi