Menyang kontèn

Haver: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, liar → alasan
(→‎Liya-liya: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
(→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, liar → alasan)
'''Haver''' (''Avena sativa'' L.), ditepungi uga minangka '''''oat''''', arupa [[serealia]] sing cukup wigati ing laladan kanthi iklim subtropis lan sedheng. [[Bulir]] sing diasilaké (uga ingaran haver) dimupangataké minangka [[pangan]]an sarta [[pakan]] (mligi kanggo [[jaran]]). Ing [[Indonésia]] prodhuké ditepungi saka sajinis [[bubur]] sing diintrodhuksi panjajah [[Walanda]], sing ditepungi minangka [[havermut]].
 
Haver arupa wangun domèstikasi saka jinis setengah liaralasan ''[[Avena fatua]]'' sing wis dibudidayakaké ing jaman perundagian awal (jaman wesi) lan arupa sumber pangan pokok wektu iku ing [[Asia Kulon]] lan [[Éropah]].
 
== Liya-liya ==
352.737

besutan