Rambutan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, werna → warna (2)
(→‎Jinis: éjaan, replaced: genus → génus, nilai → aji)
(éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, werna → warna (2))
 
== Jinis ==
Saka panalitén lan ''survey'' tinemu ana [[22]] jinis rambutan.<ref name="internet1"/> Asalé ana sing saka ''galur'' murni lan ana uga kang asil okulasi utawa nggabungaké saka rong jinis galur kang béda.<ref name="internet1"/> Ciri-ciri kang mbedakaké saben jinis rambutan bisa didelok saka sifaté [[woh]] rambutan.<ref name="internet1"/> Sifat woh rambutan bisa didelok saka [[daging]] woh rambutan, akèh sithiké [[banyu]] ing woh rambutan, bentuk, wernawarna [[kulit]], lan dawané [[rambut]] rambutan.<ref name="internet1"/> Ana [[''varietas'']] rambutan kang paling disénéngi lan aji [[''ekonomis'']] kang rélatif dhuwur.<ref name="internet1"/>
== Rambutan Rapiah ==
Rambutan [[rapiah]] wohé ora patia akèh nanging buah iki mutuné apik, kulit wohé rupané [[ijo]]-[[kuning]]-[[abang]] ora rata.<ref name="internet1"/> Rambutan rapiah rambuté arang-arang.<ref name="internet1"/> Daging woh rambutan rasané [[legi]], [[kenyal]], lan [[ngelotok]].<ref name="internet1"/> Daging wohé uga kandel lan bisa tahan nganti [[6]] [[dina]] sawisé dipetik.<ref name="internet1"/>
Rambutan jinis iki kalebu rambutan kang paling apik ing [[Indonésia]].<ref name="internet1"/> Wohé gédhé lan kulité wernané abang tuwa.<ref name="internet1"/> Rambutan iki rambuté rada kasar lan arang, rasané legi lan rada [[kecut]].<ref name="internet1"/> Asil wohé ora sakakéh woh acé lebak bulus ananging dagingé nglothok.<ref name="internet1"/>
== Rambutan Sinyonya ==
Jinis rambutan iki duwé [[woh]] kang akèh lan disenengi mligi wong [[Tionghoa]].<ref name="internet1"/> Wit lan pang-pangé kang kuwat pas yèn diokulasi.<ref name="internet1"/> Rambutan iki wernawarna kulité abang tuwa nganti abang anggur lan duwé [[rambut]] alus lan kerep utawa rapet.<ref name="internet1"/> Wohe rasané legi rada kecut, akèh banyuné lan [[''empuk'']].<ref name="internet1"/> Rambutan sinyonya kalebu rambutan kang ora nglothok.<ref name="internet1"/>
 
== Kebak Ing Guna ==
352.737

besutan

Menu navigasi