Téori impunan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (2)
(→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (2))
Kajian modhèren téyori impunan iki diwiwiti déning [[Georg Cantor]] lan [[Richard Dedekind]] ing 1870-an. Sawisé tinemu [[Paradhoks téyori impunan|paradhoks]] ing [[téyori impunan naif]], akèh sistem aksiom padha diajokaké ing awal abad rong puluh, sing paling misuwur ya iku [[Téyori impunan Zermelo-Fraenkel|aksiom Zermelo-Fraenkel]], nganggo [[aksiom pilihan|aksioma pilihan]].
 
Téyori impunan umum digunakaké minangka sistem [[Dhasar matématika|dhasar kanggo matématika]], mliginé ing wangun [[téyori impunan Zermelo-Fraenkel]] karo aksiom pilihan. Sajabane kagunan dhasaré, téyori impunan iku cawang matématika dhéwé, kanthi masarakat riset sing aktif. Riset kontemporèr saka téyori impunan kalebu topik kang wernawarna-wernawarna, saka struktur garis [[wilangan réal]] nganti nyinaoni [[konsistènsi]] saka [[kardinal gedhé|kardhinal gedhé]].
 
==Cathetan==
352.737

besutan

Menu navigasi