Awu vulkanik: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (3)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau, lereng → pèrèng (2))
(→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (3))
'''Awu vulkanik''' ya iku awu kang ditokake déning [[gunung]] kang njeblug utawa bledhos bareng karo material-material liya kang panas.<ref name="internet1">[http://www.anneahira.com/tanah-vulkanik.htm Tanah Vulkanik] (diundhuh tanggal 10 Maret 2010)</ref> Awu vulkanik nalika metu saka gunung kudu diadohi amarga panase.<ref name="internet1"/> Nanging nalika awu vulkanik wis adhem, lemah kang kena awu vulkanik mau dadi lemah kang subur.<ref name="internet1"/> Lemah iku diarani lemah vulkanik.<ref name="internet1"/> Lemah vulkanik iku kulite [[bumi]] kang kagawe saka material gunung kang njeblug, kang wis lapuk.<ref name="internet1"/> Lemah vulkanik iku lemah kang subur, amarga akèh usur hara kang kaandhut ing sajerone lemah iku. Lemah vulkanik akèh tinemu ing pèrèng-pèrèng [[gunung geni]].<ref name="internet1"/>
 
Awu vulkanik iku awu kang diasilake saka peleburan lan pengolahan bahan-bahan mineral.<ref name="internet1"/> Lemah kang ana awu vulkanike bakal dadi lemah kang subur, sugih mineral, lan bisa minangka nandur tanduran wernawarna-wernawarna.<ref name="internet1"/>
Awu vulkanik béda karo awu biyasa.<ref name="internet2"/> Awu vulkanik wujudé luwih lembut tinimbang awu biyasa.<ref name="internet2"/> Saliyané iku wernawarna awu vulkanik béda karo awu biyasa, warnané awu vulkanik klawu (klawu).<ref name="internet2">[http://bandung.detik.com/read/2010/11/06/135333/1488211/486/abu-vulkanik-yang-kena-mata-bisa-timbulkan-pedih Abu Vulkanik yang kena Mata Pedih]</ref>
 
Ing [[Indonesia]] panggonan kang akèh awu vulkanike iku panggonan kang cedhak karo gunung geni kang isih aktip.<ref name="internet1"/> Laladan kang akèh awu vulkanike contoné ing [[Jawa]] bagean lor, [[Sumatera]], [[Bali]], [[Lombok]], [[Halmahera]], lan [[Sulawesi]].<ref name="internet1"/> Jawa lan Sumatera duwé gunung geni paling akèh, mula panggonan kang ngandhung awu vulkanise uga paling amba.<ref name="internet1"/>
352.737

besutan

Menu navigasi