Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: julukan → jejuluk (2), Julukan → Jejuluk
(→‎Gladri: éjaan, replaced: : → : (2))
(éjaan, replaced: julukan → jejuluk (2), Julukan → Jejuluk)
== Asma ==
 
Asma wikingipun ''Drăculea'' (ugi dipunsebat "Drakulya"), adhedhasar pinten-pinten dokumen, punika "putra sang [[naga]]", amargi ramanipun, [[Vlad II Dracul]], ingkang nampi julukanjejuluk mau amargi piyambakipun sampun gabung kaliyan '''Ordo Naga''' ([[Order of the Dragon]]). ''Dracul'', asalipun saking [[basa Latin]] ''Draco'', punika "dragon", inggih punika asalipun saking tembung ing basa [[Yunani]] Δράκων (Dracon). Ing basa [[Rumania]], ''Drac'' punika "iblis".
 
JulukanJejuluk makaten, "Țepeș" ("[[sula|Penyula]]") asalipun saking karemenanipun nghukum tiyang kaliyan cara ing [[sula]]. Ing basa [[Turki Ottoman]], punika dipuntepang kaliyan asma "Kazıklı Voyvoda" ingkang punika "Pangeran Penyula".
 
punika gesangipun, piyambakipun nyerat namanipun ing saben dokumen kaliyan asma ''Wladislaus Dragwlya'' utawi ''Drakwlya''.<ref>http://hrcak.srce.hr/file/19561</ref>
Vlad lair ing [[Sighișoara]] (Hungaria: Segesvár), [[Transylvania]] (dados saking karajan [[Hungaria]]), ing musim dingin taun 1431 saking [[Vlad II Dracul]], lan punika cucu saking ''[[Mircea the Elder]]''. Ibunipun dipunyakini punika istri kaping kalih saking ayahipun, Putri Cneajna saking [[Moldavia]], anak sulung saking ''[[Alexandru cel Bun]]''.<ref>Dracula: Prince of Many Faces", Florescu lan McNally, halaman 45</ref>. piyambakipun gadah kalih kakak tiri, [[Mircea II]] lan [[Vlad Călugărul]], lan adik tiri, [[Radu cel Frumos]].
 
ing wanci lair lair, ayahipun ingkang saged angsal julukanjejuluk ''the Dragon'' ({{lang-ro|Dracul}}) punika ing perjalanan ing [[Nuremberg]] kanggé kawigatosan Ordo Naga. ing wanci berumur gangsal taun, Vlad nampi dados anggora Ordo.<ref name=Florescu>
{{cite book
| last1 = Florescu
351.333

besutan

Menu navigasi