Fungi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Tangkar-tumangkar: éjaan, replaced: : → :
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(→‎Tangkar-tumangkar: éjaan, replaced: : → :)
 
== Tangkar-tumangkar ==
Fungi tangkar-tumangkar kanthi [[sèksual]] lan [[aseksual]]. Tangkar-tumangkar sèksual kanthi cara: loro [[hifa]] saka jamur sing béda nglebur tumuli mbentuk [[zigot]] banjur zigot tuwuh dadi badan woh, éwadéné tangkar-tumangkar [[aseksual]] kanthi cara : mbentuk [[spora]], mawa [[tunas]] utawa [[fragmentasi hifa]]. Jamur duwé kothak spora sing disebut [[sporangium]]. Ing njero sporangium ana spora. Conto jamur sing mbentuk spora ya iku Rhizopus. Conto jamur sing mbentuk tunas ya iku Saccharomyces. Hifa jamur bisa kapurus lan saben fragmen bisa tuwuh dadi badan woh.
 
== Posisi fungi ing taksonomi ==
352.737

besutan

Menu navigasi