Sepur: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé (2)
(éjaan, replaced: kasebut → mau (3), Solo → Sala)
(éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé (2))
=== Miturut papan lintasané ===
==== Sepur ing lumahing bumi (''surface'') ====
Sepur sing lintasané ing lumahing bumi iki mlaku ing lumahing lemah. UmuméLumrahé jinis sepur iki sing kerep ditemoni ing sadéngah papan.
Biaya pembangunané paling murah dibandhing karo sing mlaku ing sangisoring lemah utawa jinis sing layang. Ing [[Indonésia]], jinis lintasan dhuwur lemah iki dibangun sadurungé [[Perang Donya II]].
 
==== Sepur ngisor lemah (subway) ====
Sepur ngisor lemah iku sepur sing lumaku ing sangisoring lemah (subway). Sepur jinis iki dibangun kanthi yasa terowongan-terowongan ing ngisor lemah minangka jalur sepur. UmuméLumrahé dipigunakaké ing kutha kutha gedhé (metropolitan) kaya [[New York]], [[Tokyo]], [[Paris]], [[London]], [[Seoul]] lan [[Moskwa]]. Saliyané iku uga dipigunakaké sajeroning skala luwih cilik ing laladan [[tambang]].
Biaya sing diwetokaké larang banget, amarga kerep nembus 20m ing sangisoring lemah, kali - yasan utawa dalan, ya iku watara kaping pituné sepur biyasa.
 
352.737

besutan

Menu navigasi