Visoko: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, padunung → sing ndunungi, pérangan saka → péranganing, komunis → kuminis)
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa)
'''Visoko''' iku sawijining [[kutha]] ing [[Bosnia-Herzegovina|Bosnia lan Herzegovina tengah]], kanthi sing ndunungi watara 17.000 jiwa. Kutha iki dumunung ing dalan antara Zenica lan Sarajevo. Visoko dumunung ing pinggir [[Kali Bosna]], patemon karo [[Kali Fojnička bersatu]]. Sacara administratif, kutha iki minangka péranganing Kanton Zenica-Doboj saka Federasi nagara iki.
 
Dhaérah Visoko tau dadi pusat nagara Bosnia ing abad pertengahan. Ing mangsa Kakaisaran [[Ottoman]], kutha Visoko diadegaké déning Ajas-beg. Sawisé Bosnia dianèksasi déning Austro-Hongaria, kutha iki diwènèhi corak anyar, nanging kuna, kang katon saka gaya oriental Visoko kang lazim tinemu ing saindhenging tlatah pamaréntahan Ottoman. Ing jaman[[Yugoslavia]] pisanan, Visoko ora pati tuwuh, lan sajeroning Perang Donya II, kutha iki ora pati rusak. Kamajuan nembé dialami ing mangsa Yugoslavia kuminis. Perang Bosnia uga nerjang Visoko, kang tetep ana ing sangisoré kakuasaan tentara Bosnia-Herzegovina ing sajeroning mangsa perang patang taun iku. Saiki Visoko dadi sawijining kutha kang sugih bab budaya lan sajarah, nanging ekonominé wis akèh kélangan kapasitas kang biyèn diduwèni sadurungé perang Bosnia.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan

Menu navigasi