Thiwul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi)
(→‎top: éjaan, replaced: sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa)
'''Thiwul''' ya iku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biyasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]<ref name="internet 1">[http://resepmasakanindonesia.info/tiwul/](diundhuh 10 Juni 2011)</ref>. Cara mangan racaké bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan sing ndunungi [[Wonogiri]], [[Kabupatèn Gunung Kidul|Gunung Kidul]] lan [[Pacitan]] lan asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina ing jaman biyèn.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] iku duwé akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok ing sajeroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
tata cara gawé tiwul ya iku sala pohung kang dioncéki banjur dipepe ngasi garing. ana ing désa-désa pohung mau diarani gaplek. banjur supaya dadi glepung padha ditutu kanthi cara tradisional. Yèn tata cara ngolahé ya iku glepung mau diinteri nganggo tampah bajur didang.
 
352.737

besutan

Menu navigasi