Taun wuntu: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
14 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
penanggalan hijriyah migunakake rukyatul hilal, kang umure sasi katemtokake nganggo ndeleng mbulan.
(→‎top: éjaan, replaced: kabisat → wuntu (2))
(penanggalan hijriyah migunakake rukyatul hilal, kang umure sasi katemtokake nganggo ndeleng mbulan.)
'''Taun wuntu''' utawa '''taun kabisat''' ya iku taun kang umuré ditambah sadina tinimbang taun liyanélumrah (''[[taun wastu]]''). Ing petungan [[taun Syamsiah]] taun wuntu cacah dinané 366 [[dina]], déné ing [[taun jawa]] lan [[hijriyah]] cacahé dina ing taun wuntu ana 355 dina.
 
Se[[taun]] syamsiah cacah dinané ora persis 365 dina, nanging 365 dina, 5 [[jam]], 48 [[menit]] lan 45,1814 [[dhetik]]. Yèn kaluwihan jam, menit lan dhetik iku ora diétung, saben patang taun cacah dinané bisa kelangan mèh sadina.
2.820

besutan

Menu navigasi