Kaji: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Jinis ibadah kaji: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: perayaan → karaméan)
(→‎Jinis ibadah kaji: éjaan, replaced: kasebut → mau)
[[Gambar:Day of Hajj. Mecca, Saudi Arabia.jpg|thumb|250px|right|Padang Arafah ing musim kaji]]
 
Saben jamaah bébas milih jinis ibadah kaji kang arep dilakoni. Rasulullah SAW mènèhi kabebasan sajeroning bab iki, kaya kasebutmau ing hadis ing ngisor iki:
 
''[[Aisyah]] (''radhiyallahu anha'') celathu: Kita mangkat ibadah bebarengan karo Rasulullah SAW ing taun hajjatul wada. Sawenèh ana kang nganggo [[ihram]], kanggo kaji lan [[umrah]] lan ana uga kang nganggo ihram kanggo kaji. Wong kang ihram kanggo umrah nglakoni [[tahallul]] nalika wis tekan [[Baitullah]]. Déné wong kang ihram kanggo kaji yèn dhèwèké ngumpulaké kaji lan umrah. Mula dhèwèké ora nglakoni tahalul nganti rampung saka nahar''.<ref name="Haji2"/><ref>HR. Ahmad, al-Bukhari, Muslim dan Malik dari 'Aisyah RA</ref>
352.737

besutan

Menu navigasi