Transformator: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
'''Transformator''' utawa yah ya iku piranti kang minangka ngunggahaké utawa midunaké tegangan bolak-balik ([[AC]]).<ref name="internet1">[http://soerya.surabaya.go.id/AuP/e-DU.KONTEN/edukasi.net/SMP/Fisika/Transformator/ SMP FISIKA Transformator], Kaunduh 18/10/12.</ref> Transformator kasusun saka 3 komponèn ya iku: [[Kumparan]] pertama (primer) kang fungsiné minangka input, Kumparan kapindho (skundèr) kang funsiné minangka ''output'' lan inti wesi kang fungsiné minangka nguwataké médan magnèt kang dikasilaké.<ref name="internet1" />
Tranformator kasusun déning [[inti]] wesi, [[kumparan primer]], lan [[kumparan sekunder]]. Pengertian transformator duwé 2 [[terminal]] ya iku, [[terminal imput]] ana ing kumparan primer, lan [[kumparan output]] ana ing kumparan sekunder. Kanti trnsformator, [[generator]] ([[380 volt]]), saluran [[transmisi]] ([[150 volt]]) bisa kerja bebarengan ing [[teganggan]] kang béda.
wujud dhasar saka pengertian transformator ya iku sepasang pucuk kang pérangan [[primer]] lan sepasang pucuk ing pérangan [[sekunder]]. Pérangan primer lan sekunder arupa [[lilitan kawat email]] kang ora sinanmbungan kanthi [[elastis]]. Kaloro lilitan kawat iki dililitaké ing salh sijiné inti kang dijenengi [[trafo]]. Lumrahé inti pengertian transformator kasebutmau saka [[lempengan]] wesi kang disusun dadi siji kang mbéntuk teras wesi. Wondéné trafo [[frekuensi]] dhuwur digunakaké ing rerangkèn radio kang gunakaké [[inti ferit]].<ref name="internet1" />
 
==Macem-macem Transformator==
352.737

besutan

Menu navigasi