Gelombang mikro: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4))
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
'''Gelombang mikro''' utawa '''Mikrogelombang''' ('''microwave''') iku gelombang elektromagnetik kanthi frekuensi super dhuwur ('''''Super High Frequency''''', '''SHF'''), ya iku frekuensi sakdhuwuring 3&nbsp;GHz (3x10<sup>9</sup> Hz).
 
Yèn gelombang mikro diserap déning sawijining barang, bakal muncul èfèk pamanasan sajeroning barang kasebutmau. Yèn panganan nyerep radhiasi gelombang mikro, panganan banjur dadi panas lan mateng sajeroning wektu sedhéla banget. Prosès iki sing dimanfaataké sajeroning oven ''microwave''.
 
Gelombang mikro uga dimanfaataké sajeroning ''[[RADAR]]'' (''Radio Detection and Ranging''). [[RADAR]] dipigunakaké kanggo nggolèki lan nemtokaké tapak utawa panggonan sawijining barang nganggo gelombang mikro kanthi [[frekuensi]] watara 10<sup>10</sup> Hz.
352.737

besutan

Menu navigasi