Menyang kontèn

Surat Ar Ruum: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Pokok-pokok isi: éjaan, replaced: ka- → angka (2)
(→‎Rujukan: éjaan, replaced: terjemahan → pertalan)
(→‎Pokok-pokok isi: éjaan, replaced: ka- → angka (2))
 
== Pokok-pokok isi ==
# Kaimanan: Bukti-bukti [[rasul|kerasulan]] [[Muhammad]] kanthi maringi katrangan gaib kaya ramalan menangé manèh bangsa Romawi marang krajan Pèrsi; bukti-bukti ka-angka Esaan Allah sing ana ing alam minangka makluk-É lan kadadéan-kadadéan ing alam; bukti-bukti bener anané dina bangkit; conto-conto lan sanépa sing njelasaké yèn berhala-berhala lan sembahan-sembahan iku ora bisa nulung lan mènèhi manfaat marang penyembah-penyembahé.
# Hukum-ukum: Kewajiban nyembah [[Allah]] lan ngakoni ka-angka EsaanNé amarga bab iku sarujuk karo fitrah manungsa; kuwajiban dakwah; kuwajiban mènèhi nafkah (sedhekah) marang kaum kerabat, fakir miskin, musafir lan sapanunggalané; larangan mèlu wong musyrik; ukum [[riba]].
# Kisah-kisah: Warta mgenani bangsa Romawi minangka sawijining umat sing nganut agama sanadyan dikalahaké wiwitané déning krajan [[Pèrsi]] sing nyembah [[geni]] wekasané bisa menang manèh.
# Liya-liya: Manungsa lumrahé asipat gembira lan bangga yèn antuk nikmat lan putus asa yèn nampa musibah, kajaba wong- wong sing iman; kuwajiban rasul mung dhakwah; kadadéan-kadadéan sing dialami déning umat-umat sing luwih dhisik pasisirs dadi ''i'tibar'' lan wulangan tumrap ummat sing sabanjuré.
352.737

besutan