San Marino: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: propinsi → provinsi (2))
(→‎top: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé)
}}
'''Républik San Marino''' ya iku [[nagara]] paling cilik ing donya lan dikubengi déning [[Italia]], ing sisih lor wewatesan karo [[provinsi]] [[Rimini]], laladan [[Emilia-Romagna]] lan ing sisih kidul provinsi [[Pesaro]] lan [[Urbino]], laladan [[Marche]].
Républik San Marino minangka [[republik]] paling tuwa dhéwé ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun [[301]] déning [[Santo Marinus]] (utawa San Marino sajeroning [[basa Italia]]). Sanajan San Marino sawijining [[nagara]] mardika nanging isih gumantung marang nagara [[Italia]] kang ngubengi wewengkoné.
 
[[Giuseppe Garibaldi]] kang nyawijèkaké Italia ing taun [[1860]] tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané [[Giuseppe Garibaldi]] janji yèn San Marino tetep dadi [[nagara]] mardika.
352.737

besutan

Menu navigasi