Kanker: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: penting → wigati, penyakit → lelara
(éjaan, replaced: bentenaken → bèntenaken, Bentenipun → Bèntenipun)
(éjaan, replaced: penting → wigati, penyakit → lelara)
{{rapèkaké}}
[[Gambar:Tumor Mesothelioma2 legend.jpg|thumb|right|Kanker katingal saking CT scan]]
'''Puru ayal''' utawi '''kanker''' utawi [[neoplasma]] ganas inggih punika [[penyakitlelara]] kang dipuntengeri kanthi kasanèsan [[siklus sel]] khas kang nyebabaken kamampuan [[sél]] kanggé:
* gesang boten terkendali(pembelahan sel ngelangkungi wates normal)
* nyerang [[jaringan (biologi)|jaringan biologis]] wonten ing caketipun.
* Radiasi ionisasi.
=== Faktor panganan ingkang ngewrat bahan kimia ===
panganan ugi saged dados faktor pentingwigati ing kaknker, kautama [[kanker pencernaan]].
Tuladha panganan ingkang saged nyebabaken kanker inggih punika:
* panganan kang dipunasap utawi dipunasemaken (awujud acar), ningkataken kadadosanipun [[kanker lambung]].
352.737

besutan

Menu navigasi