Fotografi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak (2), sijine → sijiné
(→‎top: éjaan, replaced: cahaya → cahya (2), kepungkur → kapungkur, ndadekake → ndadèkaké (2), nerusake → nerusaké, ngasilake → ngasilaké (2))
(→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak (2), sijine → sijiné)
[[Gambar:Zenit 122 camera.jpg|thumb|[[Kamera]] iku salah sijinesijiné sarana kang wigati banget ing fotografi]] '''Fotografi''' ya iku [[seni]] lan asiling gambar lan cahya (sunar) ing filem.<ref name="dua">[http://kamusbasaindonesia.org/fotografi Kamus Basa Indonesia Online] (dipuntingali 30 Juli 2011)</ref>.
 
Prinsip fotografi iku nggawé fokuse cahya utawa sunar kanthi migunakaké piranti kanggo mbiyaske sunar kang bisa ngobong media plat. Media plat (filem) kang kobong kanthi ukuran luminitas cahya kang pas, bakal ndadèkaké bayangan kang padha karo cahya kang lumebu ing sajerone media pembiasan, kang diarani lensa.
 
Fotografi kang gegayutan karo [[teknologi]] nembé dikenal kurang luwih 150 taun kapungkur, nanging yèn ngenani gambar rong dimensi kang diasilake saka anané sunar (cahya), fotografi wis ana nalika sadurungé [[Masehi]].
Tetembungan fotografi dianggo pisanan déning [[Sir John Herschel]] ing taun [[1839]]. Fotografi dumadi saka tembung ing basa [[Yunani]] ya iku ''Phobos'' lan ''Graphoo''.<ref name="satu"/> ''Phobos'' tegesé cahya utawa sunar lan ''graphoo'' tegesé nulis.<ref name="dua"/> Fotografi bisa ditegesi minangka pakaryan nggawé gambar kanthi srana [[lensa]] lan [[filem]] utawa ''pelat peka cahya.''<ref name="satu">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2110410-pengertian-fotografi/ Pengertian Fotografi] (dipuntingali 29 Juli 2011)</ref> Lensa ngasilaké wewayangan nyata kang dijupuk déning filem ([[plastik]] bening kang dilapisi emulsi [[perakpérak]] halide). Pérangan filem kang kena sunar bakal ngumpulake partikel perakpérak halide. Yèn filem kasebut dicuci nganggo ''larutan hypo'', pérangan kang kena sunar mau bakal luwih peteng tinimbang pérangan liyané. Gambar positif ([[fotograf]]) digawé ing sandhuwure ''kertas peka cahya''.Film kang wis ''dicuci'' mau dipasang ing ndhuwure banjur dipadhangi. Pérangan negatif kang padhang bakal nerusaké sunar lan ndadèkaké ireng ing kertas miturut karo wewayangan wujudé.<ref name="satu"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan

Menu navigasi