Penyanyi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kaperang → kapérang (2), migunakake → migunakaké, ngasilake → ngasilaké, nyiptakake → nyipta, sijine → sijiné
(→‎Jinising: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: kaperang → kapérang (2), migunakake → migunakaké, ngasilake → ngasilaké, nyiptakake → nyipta, sijine → sijiné)
[[Gambar:Britney_Spears.jpg||thumb|200px|[[Britney Spears]] penyanyi kang misuwur ing donya ]]
'''Penyanyi''' ya iku wong kang mumpangatake swarané kanggo salah sijinesijiné gawéan, kasenengan utawa hobi kang migunakaké piranti kanggo nyiptakakenyipta lagu kanthi iringané [[musik]] utawa misuwur kanthi jeneng [[pemusik]]. Nyanyian bisa uga kagolong ing melodhi swara. Nanging tembung ''vokalis'' bisa uga digolongake déning penyanyi amarga bisa ngasilakengasilaké swara-swara ing njaba melodhi.Ing tlatah [[jawa]] penyanyi wadon asring kasebut biduan.
 
Penyanyi kaperangkapérang dadi telu:
* penyanyi utama (kang nggawakake lagu utawa nyayikake paling sithik ing sak lagu )
* penyanyi latar (kang nggawakake lagu utawa [[tembang]] lan sarta ngrewangi penyayi ing swara lan cengkoké lagu kang digawakake. )
* penyanyi [[opera]]
 
Panggolongané penyanyi ing donya musik bisa nganut ''tesitura'' , aboté suwara lan [[werna]] nada swara banter.Sanajan migunakakemigunakaké [[garis]] ing panutan, lan bisa kaperangkapérang ing golongané jinising suwara.
== Jinising ==
Penyanyi bisa digolongake ing jinis wongé kang nyanyi:
352.737

besutan

Menu navigasi