Kanker: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: bentenaken → bèntenaken, Bentenipun → Bèntenipun
(éjaan, replaced: seksual → sèksual, sacara → kanthi)
(éjaan, replaced: bentenaken → bèntenaken, Bentenipun → Bèntenipun)
* nyerang [[jaringan (biologi)|jaringan biologis]] wonten ing caketipun.
* pindhah ing [[jaringan]] [[sarira]] sanés lumantar sirkulasi rah utawi [[sistem limfatik]], dipunwastani [[metastasis]].
Tiga sipat ganas punika ingkang bentenakenbèntenaken kanker saking [[tumor]] jinak.saged mbentuk tumor, wonten ugi ingkang boten , kadasta [[leukimia]].<ref name="internet 1">[http://www.mediasehat.com/utama07.php Pangertosan Kanker] (dipununduh 01 November 2012)</ref>
== BentenipunBèntenipun tumor kaliyan kanker ==
Béntenipun tumor kaliyan kanker inggih punika:
Tumor kapérang dados kalih inggih punika tumor ganas kaliyan tumor jinak. Tumor jinak namung gesang saha wujudipun éwah ageng, boten sanget bahaya, saha boten nyebar ing [[jaringan]]. Manawi tumor ganas inggih punika kanker ingkang gesang kathi rikat, boten terkendali saha ngrusak jaringan sanésipun.<ref name="internet 2">[http://www.cancerhelps.com/kanker.htm Bentenipun tumor kaliyan kanker](dipununduh 01 November 2012)</ref>
352.737

besutan

Menu navigasi