Gutasi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: gadahi → gadhah, rendah → cendhèk (3)
(éjaan, replaced: uap → uwab, ménika → punika (3))
(éjaan, replaced: gadahi → gadhah, rendah → cendhèk (3))
| publisher = Anmol Publications PVT. LTD.
|ISBN=9788126102594}} ({{google books with page|MHSjmfNfz4MC|lihat|162| Gutasi adalah...}})
</ref> Istilah gutasi kawiwitan dipunagém déning [[Burgerstein]].<ref name="Rajan"/> Gutasi kédadosan manawi ing kahanan siti ingkang jumbuh pramila nyérap toya inggil ananging laju penguapan utawi [[transpirasi]] rendahcendhèk utawi manawi penguapan toya angèl kédadosan amérgi dhuwuripun kelembapan maupun [[udara]].<ref name="Rajan" /><ref name="Biology Questions and Answers">{{cite web
| url = http://www.biology-questions-and-answers.com/plant-physiology.html
| title = Plant Physiology
}}</ref> Prosès gutasi kédadosan ing struktur ron sami [[stomata]] ingkang dipunnamani [[hidatoda]].<ref name="Biology Questions and Answers"/> Gutasi saged diamati kaliyantukulè tètès-tètès toya ing pinggir ron ingkang kasusun teratur.<ref name="Rajan"/>
 
Tingkat kédadosan gutasi punika rendahcendhèk dipunbandingakén kaliyan [[transpirasi]].<ref name="Rajan"/> Gutasi ugi langkung wonten obsérvasi saking transpiirasi.<ref name="Rajan"/> Titik-titik toya ing pinggir godong kédadosan amérgi gutasi ing injing asring luput anggènè négésaké dados [[embun]].<ref name="Rajan"/>
 
== Mèkanismé ==
Médalipun toya ngèlampahi prosès gutasi kédadosan amérgi wonten tekanan positif oyot.<ref name="Rajan"/> manawi laju transpirasi rendahcendhèk, oyot lajéng nyérép toya saha minéral, saéngga toya ingkang mlébét ing jaringan langkung kathah manawi dipunucalakén mèdal.<ref name="Rao">
{{Citation
| first = DK
 
== Efek gutasi Kanggei Tanaman ==
Gutasi boten gadahigadhah prabawa ingkang signifikan kanggé kelangsungan gesang tanduran.<ref name="Rajan"/> ananging, gutasi dipunmangertosi saged nyebapaken luka ing ron.<ref name="Rajan"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan

Menu navigasi