Gutasi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: uap → uwab, ménika → punika (3)
(éjaan, replaced: badhè → badhé, ménawi → manawi (4))
(éjaan, replaced: uap → uwab, ménika → punika (3))
}}</ref> Prosès gutasi kédadosan ing struktur ron sami [[stomata]] ingkang dipunnamani [[hidatoda]].<ref name="Biology Questions and Answers"/> Gutasi saged diamati kaliyantukulè tètès-tètès toya ing pinggir ron ingkang kasusun teratur.<ref name="Rajan"/>
 
Tingkat kédadosan gutasi ménikapunika rendah dipunbandingakén kaliyan [[transpirasi]].<ref name="Rajan"/> Gutasi ugi langkung wonten obsérvasi saking transpiirasi.<ref name="Rajan"/> Titik-titik toya ing pinggir godong kédadosan amérgi gutasi ing injing asring luput anggènè négésaké dados [[embun]].<ref name="Rajan"/>
 
== Mèkanismé ==
Ménawi transpirasi kédadosan ing [[stomata]], mila gutasi kadadosan ing struktur mirunggan ingkang namanipun Bila hidatoda.<ref name="Rajan"/> Hidatoda asring dipunsébat dados sebagai stomata toya.<ref name="Rajan"/> Hidatoda panggènanipun ing ujung saha ing pinggir godong.<ref name="Rajan"/> manawi mékatén, titik-titik toya badhé katingal ing ujung saha pinggir godong.<ref name="Rajan"/>
 
Gutasi ménikapunika asring kédadosan ing ndalu, ananging kédadosan ugi ing injing..<ref name="Rajan"/> Laju gutasi ménikapunika dipunmangertosi ing tanduran ''Colocasia nymphefolia''.<ref name="Soni">
{{Citation
| first = NK
|- align="center"
! Wujud toya ingkang dipunucalaken
| Pelepasan toya saking jaringan tanduran ing wujud titik-titk toya (cair) || Pelepasan toya saking jaringan tanduran ing wujud uapuwab toya. |- align="center"
! Kualitas toya ingkang dipunuwalaken
| toya ngandut senyawa-senyawa terlarut saha uyah mineral || Air murni
352.737

besutan

Menu navigasi