Dhadhu: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Alat → Piranti, Galeri → Gladri, umumé → lumrahé
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(éjaan, replaced: Alat → Piranti, Galeri → Gladri, umumé → lumrahé)
[[Gambar:Dice.jpg|thumb|180px|right|Dua buah dadu bersisi enam dengan sudut tumpul.]]
'''Dhadhu''' (saka [[basa Latin]]: ''datum'' kang tegesé "barang kang dianggo dolanan utawa diwènèhaké".<ref>[http://www.askoxford.com/concise_oed/die_2?view=uk Kamus oxford]</ref> Dhadhu uga bisa digolongaké dadi dolanan kang nganggo piranti awujud kothak cilik [[kubus|pesagi]] kanthi bisa ngasilaké [[angka]] utawa endol-endol kang bisa diétung. Dhadhu bisa uga kagolong dolanan bocah-bocah, [[judi]], lan umumélumrahé. Dhadhu dimupangataké sajeroning dolanan kang pasangan. Dhadhu tradhisional awujud kubus (pesagi) asring kasebut kanthi sudut kang papak ing saben pinggir. Dhadhu digawé lan dirancang kanggo ngwènèhi angka, acak saka angka siji nganti enem kanthi paluang kang padha. Ing tlatah [[Jawa]], dhadhu uga dianggo dolanan [[judi]] kang dikopyok karo [[tompo]].
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
 
== GaleriGladri ==
<gallery>
Gambar:Sixsided Dice inJapan.jpg|Jepang kang ana ing [[Jepang]]
</gallery>
 
[[Kategori:AlatPiranti]]
[[Kategori:Dolanan]]
 
350.349

besutan

Menu navigasi