Summer Olympic Games: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kabeh → kabèh, luwih saka → punjul, negara → nagara (6)
c (kabeh -> kabèh using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: kabeh → kabèh, luwih saka → punjul, negara → nagara (6))
'''Summer Olympic Games''' utawa '''Games of the Olympiad''' ({{Lang-fr|Jeux olympiques d'été}}<ref>"French and English are the official languages for the Olympic Games."</ref>), kawiwit ing taun 1896, ya iku acara manéka olahraga internasional, dibabar saben patang taun, organized déning [[International Olympic Committee]]. Medhali diwènèhaké ing saben acara, medhali emas diwenehaké marang kampiun kasiji, pérak diwenehaké kampiun kalara lan perunggu diwenehaké marang kampiun katelu, lakuné diwiwiti ing taun 1904. Winter Olympic Games uga dianakaké amarga kasuksèsané Summer Olympics.
 
Sayembara ing olimpiadhe mundhak saka 42 sayembara lan panyarta (wong lanang) sing luwih sithik 250, saka 14 negaranagara ing [[1896 Summer Olympics|1896]], dadi ngrembaka 302 sayembara lan 10.768 panyarta (5.992 wong lanang, 4.776 wong wadon) saka 204 negaranagara ing [[2012 Summer Olympics|2012]].
 
Wolulas negaranagara wis nganakaké Summer Olympic Games, lan sing paling anyar ya iku ing Inggris ing taun 2012. Amérikah Serikat nganakaké Summer Olympics kaping papat (1904, 1932, 1984, lan 1996), luwihpunjul saka negaranagara liyané,  lan [[Inggris]] wis nganakaké kaping telu Summer Olympics (1908, 1948, lan [[2012 Summer Olympics|2012]]), kabehkabèh-kabehé ing kutha [[London]]. Telu kutha sing wis nganakaké Summer Olympics: [[Los Angeles]] (1932 lan 1984), [[Paris]] (1900 lan 1924), lan [[Athena]] ([[1896 Summer Olympics|1896]] lan 2004).
 
Olimpiadhe sing wis dianakaké mung ing bumi sisih kidul ya iku ing [[Australia]] (Melbourne 1956 lan Sydney 2000). Ing 2016, dianakaké Summer Games kapisan ing [[Rio de Janeiro]] ing Amerikah Kidul lan Summer Games kapisan dianakaké ing mangsa salju wewengkon ing kana.
 
Lima negaranagara – [[Yunani]], Australia, [[Perancis]], [[Inggris]] lan [[Swiss]] – dadi negaranagara conto panyarta ing kabèh Summer Olympic Games. Negara sing mung paling sithik éntuk medhali emas ing saben Summer Olympic Games ya iku [[Inggris]]. Amérikah Serikat asring mimpin daptar pikolehan medhali.
 
== Notes ==
352.737

besutan

Menu navigasi