Kanker: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: seksual → sèksual, sacara → kanthi
(→‎Bentenipun tumor kaliyan kanker: éjaan, replaced: cepet → rikat)
(éjaan, replaced: seksual → sèksual, sacara → kanthi)
* jat warna pakéan.
* Logam berat kadasta [[merkuri]] ingkang asring wonten ing panganan ''seafood'' kang tercemar kadasta: kerang, [[ulam]], lsp.
* panganan (manis,tepung) kang dipunproses sacarakanthi langkung.
=== Virus ===
Virus kang dipuncurigani nyebabaken kanker, inggih punika:
=== Faktor perilaku ===
* ngrokok, ngonsumsi panganan kang kathah [[lemak]], ombénan alkohol ugi minangka faktor perilaku.
* perilaku seksualsèksual inggih punika nglakokaken gayutan intim ing usia dini saha gantos-gantos pasangan.
=== Gangguan kaseimbangan hormonal ===
Hormon estrogen fungsinipun ngrangsang gesanganing [[sel]] kang cenderung nyebabaken kanker, progesteron nglindungi pagesanganing sel kang langkung, biyasanipun nyebabaken risiko kanker payudara, kanker leher rahim, kanker rahim saha kanker prostat saha buah zakar ing tiyang jaler.
352.737

besutan

Menu navigasi