Bahrain: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., bangunan → yasan, Daftar → Pratélan, sacara → kanthi
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: . → ., bangunan → yasan, Daftar → Pratélan, sacara → kanthi)
GDP_PPP_per_capita_rank = 38 |
sovereignty_type = [[Kamardikan]] |
established_events = - Saka [[BritaniaKarajan RayaManunggal]] |
established_dates = <br />[[15 Agustus]] [[1971]] |
currency = [[Dinar Bahrain|Dinar]] |
time_zone_DST = |
utc_offset_DST = +3 |
cctld = .bh |
calling_code = 973 |
footnotes=
}}
'''Karajan Bahrain''' ([[Basa Arab|Arab]]: مملكة البحرين) iku [[nagara]] kapuloan ing [[Lempongan Pèrsi]] sing ora duwé wewatesan. [[Lempongan Bahrain]] misahaké nagara iki karo [[Qatar]] lan [[Arab Saudi]]. Tanggané Bahrain, [[Arab Saudi]] ana ing sisih kulon lan nyambung karo Bahrain liwat [[Tambak Raja Fahd]] sing dibukak sacarakanthi resmi tanggal [[25 November]] [[1986]] lan [[Qatar]] ing sisih kidul nyabrang Lempongan Pèrsi. Wiyar wewengkoné mèh padha karo wiyar wewengkon [[Jakarta|DKI Jakarta]].
 
Saiki lagi direncanakaké panggawéyan Kreteg Pamitran Qatar-Bahrain sing ngubungaké Bahrain lan Qatar. Yèn kreteg iki rampung diwangun, mengko bakal dadi bangunanyasan pangubung paling dawa ing donya.
 
== Pirsanana uga ==
* [[DaftarPratélan nagara]]
 
== Pranala njaba ==
{{Wétan Tengah}}
{{Asia}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Bahrain| ]]
 
 
{{geo-stub}}
352.737

besutan

Menu navigasi