Monolit: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: geréja → gréja, Prasejarah → Prasajarah
(→‎top: éjaan, replaced: geréja → gréja, Prasejarah → Prasajarah)
'''Monolit''' ya iku rupa géologis wujud [[watu]] utawa karang tunggal tur magrong, kaya ta [[gunung]], utawa karang saprongkal minangka monumèn utawa yeyasan. Érosi racaké mbiyak wewujudan géologis, sing asring dumadi saka [[watu beku]] utawa métamorfik sing kukuh tur atos.
 
Ing pasinaon arsitèktur, tembung iki tumpang tindhih panganggoné karo tembung mégalit, sing adaté dianggo ing pasinaon [[Prasejarah|prasajarah]]. Tembung iki kanggo tumrap kontèks arsitèktur rock-cut sing diyasa saka watu kukuh, kaya ta ing geréjagréja monolit, utawa saka watu gedhé, kaya ta obélisk, reca, tugu monolit, lan arsitrap, sing adaté digawa saka pamelikan. Tembung iki uga ateges gorèh glasial sing malih lumantar kakuwatan alam.
 
Tembung iki asal saka [[Basa Latin|tembung Latin]] ''monolithus'', sing asal saka tembung Yunani Kuna μονόλιθος (''monolithos''). Tembung Yunani Kuna iki gabungan saka tembung μόνος ("siji" utawa "tunggal") lan λίθος ("watu").
352.737

besutan

Menu navigasi