Toscana: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
9 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dianggep minangka → dianggep
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan, Propinsi → Provinsi, klebu → kalebu)
(→‎top: éjaan, replaced: dianggep minangka → dianggep)
'''Toscana''' ([[basa Italia]]: ''Toscana'') iku laladan ing [[Italia]] tengah kang wewatesan karo [[Latium]] ing kidul, [[Umbria]] ing wétan, [[Emilia-Romagna]] lan [[Linguria]] ing lor, lan [[Segara Tyrrhenia]] ing sisih kulon.
 
Toscana kerep dianggep minangka salah siji pérangan Italia kang paling éndah. Kutha krajané dumunung ing ing [[Firenze]]. Panggonan wisata kang nyengsemaké ing laladan iki kalebu [[Firenze]], [[Pisa]], [[Lucca]], [[Maremma]], [[Crete Sensi]] lan [[Siena, Italia|Siena]]. Saliyané iku, Toscana iku laladan pisanan wektu [[Renaisans Italia]] wiwit nuduhaké kasilé. [[Michaelangelo]] lan [[Leonardo da Vinci]] lair ing Toscano.
 
Bapak ilmu [[fisika]], [[Galileo Galilei]] uga asal saka Toscana.
352.737

besutan

Menu navigasi