Kutha Tanjungpinang: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
16 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: cepet → rikat, Geografi → Géografi, motto → sesanti, nduwèni → duwé (4), sekaligus → sisan, suku bangsa → bebrayan
(→‎top: éjaan, replaced: Suku Jawa → Wong Jawa, klebu → kalebu)
(éjaan, replaced: cepet → rikat, Geografi → Géografi, motto → sesanti, nduwèni → duwé (4), sekaligus → sisan, suku bangsa → bebrayan)
| jeneng = Kutha Tanjung Pinang
| provinsi = Kapuloan Riau
| mottosesanti = Jujur Bertutur Bijak Bertindak
| tanggal = [[17 Oktober]] [[2001]]
| jenis pemimpin=Walikutha
[[Gambar:Kutha bestari Tanjung Pinang.JPG|thumb|Tanjung Pinang, Kutha Bestari]]
 
'''Kutha Tanjung Pinang''' iku salah siji [[kutha]] sekaligussisan minangka [[kutha krajan]] saka [[Provinsi]] [[Kapuloan Riau]], [[Indonésia]]. Dumunung ing koordinat 0º5' Lintang Lor; 104º27' Bujur Wétan. kutha iki nduwèniduwé pesona narik kawigatèn kanthi manéka warna kultur budaya suku saka amèh kabèh suku bangsabebrayan ing Indonésia mlebu ing kutha iki, nganggo [[basa Melayu]] sing isih kagolong klasik, lan rada unik keprunguné nanging nduwèniduwé daya tarik. Kutha iki nduwèniduwé akèh area wisata kaya déné [[Pulo Penyengat]] sing leté mung watara 2 mil saka plabuhan segara Tanjung Pinang, pasisir Trikora kanthi pasir putihé kurang luwih 65 km saka kutha lan pasisir Cermin ing punjer kutha. Tanjung Pinang ditingkataké statusé dadi [[kutha]] miturut UU Nomor 5 Taun 2001 tanggal 21 Juni 2001.
 
Ana kutha cilik sing leté kurang luwih 24 km saka kutha iki sing jenengé [[Kota Kijang]].
 
Plabuhan segara Tanjung Pinang ([[plabuhan Sri Bintan Pura]]) nduwèniduwé kapal-kapal jinis [[feri]] lan feri cepetrikat kalebu uga ''[[speedboat]]'' kanggo aksès domestik menyang pulo [[Batam]] lan kutha-kutha liya ing Riau dharatan, Kapuloan Karimun lan Kundur, sarta aksès internasional menyang Nagara Malaysia lan Singapura
<!--
== Sejarah ==
Kutha Tanjung Pinang dilengkapi 1 plabuhan domestik lan Internasional sarta [[Papan Anggegana Kijang]] Internasional
 
== GeografiGéografi ==
 
Sapérangan gedhé arupa dhataran cendhèk lan kawasan rawa bakau saéngga nggampangaké upaya pengembangan kutha.
352.737

besutan

Menu navigasi