Kenari (manuk): Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Galeri → Gladri, genus → génus, hiasan → rerenggan
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika (2), endah → éndah, sejarah → sajarah, . → ., nggadhahi → gadhah (15), ketingal → katingal)
(éjaan, replaced: Galeri → Gladri, genus → génus, hiasan → rerenggan)
# [[Kenari Lancashire]], punika jinis paling ageng ing nagara [[Inggris]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Jaman sapunika Kenari spésies jinis punika ugi angèl dipuntemoni.<ref name="Internet3"/> Manuk jinis punika namung katingal manawi nembé ngempal kaliyan jinis kenari sanèsipun.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha jinis kenari punika gadhah [[mahkota]] utawi jambul ingkang dipunwastani [[Lancashire Coppy]].<ref name="Internet3"/> Ingkang wujudipun bunder ingkang dipunwastani [[Lancashire Plain Head]].<ref name="Internet3"/>
# [[Kenari Gloster]], kenari jinis punika paling alit saking jinis kenari sanèsipun.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun boten langkung [[11]]cm.<ref name="Internet5">[http://burungkicauan.net/ciri-kenari-f1/](dipunundhiuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet3"/> Kenari Gloster warnanipun kuning lan wulunipun warna [[pethak]] semu [[ijem]] sami kaliyan [[buntutipun]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> ing [[sirah]] wonten ingkang gadhah [[jambul]] wonten ugi ingkang boten gadhah [[jambul]].<ref name="Internet3"/> Manuk jinis punika ingkang boten gadhah jambul saged dipunwastani [[Consort]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari London Francy]], punika jinis kenari ingkang paling [[sepuh]] lan ugi sampun [[cures]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Manuk jinis punika saé sanget wujudipun.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Wulu]] lan [[buntutipun]] werni semu [[emas]] lan hiasanrerenggan warni [[cemeng]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Fite Francy]], Manuk jinis punika nembé dipuntepang déning [[masarakat]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> miturut kapitadosan masarakat jinis punika renkarnasi saking jinis kenari [[london francy]] ananging gadhah ukuran langkung [[alit]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Kanthi [[wulu]] ingkang [[alus]] lan [[buntutipun]] warna [[pethak]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Dawanipun ugi boten langkung [[11]] cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari American Singer]], kelebet jinis kenari ingkang sacara fisik éndah lan gadhah swanten ingkang saé. Kenari American Singer punika asil silangan Kenari Border lan Kenari Roller. Sebaran: Kenari American Singer dipunkembangaken taun 1930-an déning sakelompok [[wanodya|wadon]] ingkang salajengipun dipuntepangi kanthi nami “The Eight Boston House Wives”. Kenari American Singer kawitanipun dipunsebat “North American canary” utawi kenari Amérika Lor lan diasilaken saking silangan Kenari Roller Jerman (30%) lan Kenari Border (70%). Peksi punika kathahipun sumebar ing Amérika.
# Kenari London Fancy
 
== GaleriGladri ==
<gallery>
Yellow_GreenFinch_1_(5494669797).jpg
350.349

besutan

Menu navigasi