Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
10 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber (3), Galeri → Gladri, nate → naté
(→‎Asma: éjaan, replaced: asmanipun → namanipun)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber (3), Galeri → Gladri, nate → naté)
|image = [[Berkas:Vlad Tepes 002.jpg|250px]]
|caption = Potret terkenal dari Vlad III Dracula<ref name=Florescu/><ref name=Ambras/>
|date of birth = November atau DesemberDhésèmber 1431<ref name=Florescu/>
|place of birth = [[Sighișoara|Schäßburg]], [[Transylvania]], karajan [[Honggari]]
|date of death = DesemberDhésèmber 1476<ref name=Florescu/>
|place of death = [[Bucharest]], [[Wallachia]]
|reign = 1448; 1456–1462; 1476
|mother = Cneajna dari [[Moldavia]]
}}
'''Vlad III, Pangeran Wallachia''' (c. 1431 – DesemberDhésèmber 1476), dipuntèpang dados '''Vlad Ţepeş''' (Romanian: '''Vlad Țepeș''' {{IPA-ro|ˈvlad ˈt͡sepeʃ|pron}} utawi '''Dracula''' (dalam [[Basa Indonésia]] asring dipunuwali dados Drakula), inggih punika [[pangeran]] [[Wallachia]] ingkang gadahi kuasa ing taun 1448, lajèng ing 1456 ngantos 1462 lan ing taun 1476.<ref name="Dracula"/>
 
Ing sajarah, Vlad misuhur badhè perlawananipun kaliyan èkspansi [[Kesultanan Utsmaniyah]]<ref>[http://www.romaniatourism.com/dracula.html Count Dracula's Legend]</ref> lan hukuman kejam ing oiyambakipun nglampahi ing musuh-musuhipun.<ref name=Britannica>{{cite web | title = Vlad III | year = 2010 | publisher = Encyclopædia Britannica Online | url = http://www.britannica.com/EBchecked/topic/631524/Vlad-III | accessdate = 26 May 2010}}</ref>
 
=== [[Kesultanan Utsmaniyah]] utawi [[Turki]] ===
Dados musuh utama Dracula, [[Kesultanan Utsmaniyah]] ananging mbenci Dracula.<ref name="Dracula6">Cneajna, Hyphatia.(2010). Dracula: Pembantai Umat Islam ing Perang Salib Hal.104,107,110-114,117. Yogyakarta: Navila Idea</ref> piyambakipun natenaté mbantai prajurit [[Kesultanan Utsmaniyah]] ing Tirgoviste, mbakar pemuda pelajar [[Turki]] ing [[Wallachia]], memaku topi utusan [[Kesultanan Utsmaniyah]] ingkang supe melepas topi<ref name="vampir2"/>, menyula 30.000 pedagang [[Turki]].<ref name="Dracula6"/>
 
== GaleriGladri ==
<center><gallery>
Gambar:VladOriginal.jpg|Transylvanian Saxon engraving saka 1462 nggambaraké Vlad Tepes
348.872

besutan

Menu navigasi