Sonia Gandhi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
14 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber (2), jabatan → kalungguhan (2), persen → persèn (3), surat kabar → ariwarta
(→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn)
(→‎top: éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber (2), jabatan → kalungguhan (2), persen → persèn (3), surat kabar → ariwarta)
|-
| '''Miyos:'''
| [[9 DesemberDhésèmber]] [[1946]]
|-
| '''Wiyosan:'''
|}
 
'''Sonia Gandhi''' ([[basa Hindi]]: सोनिया गाँधी, dipunlafalaken: / {{IPA|soːnɪjaː gaːndʰiː}} /) (miyos '''Edvige Antonia Albina Maino''' ing tanggal [[9 DesemberDhésèmber]] [[1946]]) punika [[pulitikus]] [[India]] wiyosan [[Italia]], Présidhèn [[Kongres Nasional India|Kongres I]], lan garwanipun mantan [[Perdana Menteri India]] [[Rajiv Gandhi]]. Piyambakipun mundur saking ''Chairperson'' ''United Progressive Alliance'' ing [[Lok Sabha]] tanggal [[23 Maret]] [[2006]]. Naminipun kalebet urutan nomer tiga politisi wanita paling kiyat ing donya miturut Majalah [[Majalah Forbes|''Forbes'']] ing taun [[2004]]. [http://www.forbes.com/finance/lists/11/2004/LIR.jhtml?passListId=11&passYear=2004&passListType=Person&uniqueId=W5BY&datatype=Person]. ''However, that ranking has fallen sharply, by 2005, that Forbes no longer ranked her in the top 100 most powerful women. She was returned to [[Lok Sabha|Parliament]] by a margin of over 400,000 votes in the recently held by-election for [[Rae Bareilly]].'' Miturut jajak penemu ingkang dipunpendhet surat kabarariwarta The Hindu sesarengan kaliyan CNN-IBN, piyambakipun punika politisi paling populér taun [[2006]]. Sonia nolak jabatankalungguhan perdhana mentri, éwadéné partainipun menang pemilu taun 2004. 28 persenpersèn responden nganggep Sonia paling pantes mangreh perdhana mentri, antawisipun Perdhana Mentri India Manmohan Singh angsal 12 persenpersèn. Mantan Perdana Menteri [[Atal Bihari Vajpayee]] ingkang kagusur saking jabatanipun ing [[pemilu India 2004]] wonten ing urutan nomer kalih kanthi 18,5 persenpersèn swantun. Sonia Gandhi nolak jabatankalungguhan PM sasampunipun muncul oposisi saking nasionalis Hindhu ingkang nganggep piyambakipun sanès keturunan asli India. Keputusanipun punika malah ngundhang simpati rakyat India.
 
[[Kategori:Lair 1946|Gandhi,Sonia]]
352.737

besutan

Menu navigasi