Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: komponen → komponèn (2), Komponen → Komponèn, muatan → momotan (2), permukaan → lumah
(→‎top: éjaan, replaced: sanesipun → sanèsipun (2))
(éjaan, replaced: komponen → komponèn (2), Komponen → Komponèn, muatan → momotan (2), permukaan → lumah)
{{rapèkaké}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[ènergi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatanmomotan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipun-ginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat déning [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari basa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kanggé nyimpen satunggaling muatanmomotan listrik ingkang inggil kabandhingake komponenkomponèn sanèsipun. Kathah saking basa lan nagara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cuwèran [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
Manawi cara damel ageng kapasitansi kapasitor utawi kondensator kanthi cara:
# Sungsunipun lapis-lapis.
# Jembaraken permukaanlumah variabel.
# Ngginakaken bahan ingkang daya tembus ageng.
{| class="wikitable sortable" style="text-align: center;"
 
== Uga delengen ==
* [[KomponenKomponèn elektronik]]
 
== Cathetan suku ==
* [http://www.infoservicetv.com/cara-kerja-kapasitor.html Cara Kerja Kapasitor]
* [http://www.infoservicetv.com/cara-membaca-nilai-kapasitor.html Cara Membaca Nilai Kapasitor]
{{komponenkomponèn elektronika}}
 
[[Kategori:Kondensator|*]]
352.737

besutan

Menu navigasi