Bologna: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: Korea → Koréa
(éjaan, replaced: diadegaké déning → diyasa, dibangun → diyasa (2), industri → indhustri (2), Propinsi → Provinsi (2), sakubengé → saubengé, . → ., nggadhahi → gadhah)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: Korea → Koréa)
==Sajarah==
Kutha Bologna diyasa Etruscans nganggo jeneng Felsina ing taun 534 sadurungé Masèhi.
[[KoreaKoréa]] [[Etruscans]] kanthi maju wonten cedhak [[Greja Santo Lukas]] ingkang diyasa wonten dhuwur bukit. Wonten abad ka-4 sakdurungipun [[Masehi]], Bologna dikuasai déning [[Boii]], ingkang sakwisipun dadi asal usul jeneng Bononia wonten koloni [[Romawi]] gadhah kuwasa wonten taun 189 sakdurungipun [[Masehi]]. Wonten era [[Romawi]], populasi Bologna kinten-kinte saantawis 12.000 - 30.000. Wonten mangsa jaya, Bologna dadi kutha kaping kalih wonten [[Italia]] saha dadi kutha paling wigati amarga pirang-pirang candhi saha arena pertunjukan. Kutha punika uga natè kobongan wonten masa pamaréntahan [[Claudius]] saha sakwisipun diyasa bali kalih [[Nero]] wonten abad kapisan.
 
== Aspek wigati ==
348.872

besutan

Menu navigasi