Tony Blair: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
25 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: tasih → taksih, tahun → taun (4), Mei → Mèi (4)
(→‎top: Skotlandia -> Sekotlan, replaced: Skotlandia → Sekotlan)
(éjaan, replaced: tasih → taksih, tahun → taun (4), Mei → Mèi (4))
| image = Tony Blair WEF 2008 cropped.jpg
| imagesize =
| order = [[Perdhana Mentri BritaniaKarajan RayaManunggal|Perdhana Mentri]] [[BritaniaKarajan RayaManunggal]]
| term_start = 2 MeiMèi 1997
| term_end = 27 Juni 2007
| deputy = [[John Prescott]]
| order2 = [[Leader of the Opposition (United Kingdom)|Pamimpin Oposisi]]
| term_start2 = 21 Juli 1994
| term_end2 = 2 MeiMèi 1997
| primeminister2 = [[John Major]]
| predecessor2 = [[Margaret Beckett]]
| birth_date = {{Birth date and age|1953|5|6|df=yes}}
| birth_place = [[Edinburgh]], [[Scotland]]
| nationality = [[BritaniaKarajan RayaManunggal]]
| death_date =
| death_place =
| spouse = [[Cherie Blair|Cherie Booth]]
| party = [[Parté Buruh (BritaniaKarajan RayaManunggal)|Parté buruh]]
| relations =[[William Blair (judge)|William Blair]]
| children = Euan, Nicholas, Kathryn, Leo
}}
 
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Sekotlan]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana Mentri Britania Raya|Perdhana Mentri]] [[Britania Raya]] (wekdal jabatan antawis [[2 MeiMèi]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé laladan pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin [[Parté Buruh (Britania Raya)|Parté Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta Parté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning [[Parté Konservatif (Britania Raya)|Parté Konservatif]]. Blair punika mantan Perdhana Mentri saking Parté Buruh kanthi wekdal mengku jabatan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin parté kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
 
Parténipun sampun menangaken swanten mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal [[5 MeiMèi]] [[2005]].
 
Blair naté rawuh dhateng [[Jakarta]] tanggal [[29 Maret]] 2006. Kunjungan punika arupi kunjungan pisanan déning [[Perdhana Mentri Britania Raya]] dhumateng [[Asia Kidul-wétan]] salebeting 21 taun pungkasan. Perdhana Mentri Britania Raya pungkasan ingkang rawuh dhateng Jakarta inggih punika [[Margaret Thatcher]] ing taun [[1985]].
 
{{kotak mulai}}
{{kotak suksesi|jabatan=Anggota Parlemèn [[Sedgefield]]|tahuntaun=1983–|pendahulu=boten wonten|pengganti=''tasihtaksih njabat''}}
{{kotak suksesi|jabatan= Pamimpin [[Oposisi]]|tahuntaun=[[1994]]–[[1997]]|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[John Major]]}}
{{kotak suksesi|jabatan= Pamimpin [[Parté Buruh (BritaniaKarajan RayaManunggal)]]|tahuntaun=[[1994]]–2007|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak suksesi|jabatan=[[Perdhana Mentri BritaniaKarajan RayaManunggal]]|tahuntaun=1997–[[27 Juni]] [[2007]]|pendahulu=[[John Major]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak selesai}}
 
352.737

besutan

Menu navigasi