Abdurrahman As-Sudais: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Sanesipun → Sanèsipun
(→‎top: éjaan, replaced: nggadhahi → gadhah)
(→‎top: éjaan, replaced: Sanesipun → Sanèsipun)
| children =
}}
'''Abdurrahman as-Sudais''' inggih punika salah satunggalipun [[qori]] kawentar ingkang asalipun saking [[Arab Saudi]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun lair ing Saudi Arabia saking kabilah kulawarga Anza. Panjenenganipun sapunika dados imam utama ing [[Masjidil Haram]], [[Makkah]] Al Mukarramah.<ref name="internet1"/> As-Sudais dipunangkat dados imam nalikanipun nembé yuswa 22 taun.<ref name="internet2">[http://www.abatasa.com/berita/detail/figures/2985/www.availmember.com Syaikh Sudais Akan Kunjungi DDII](dipunaksès tanggal 9 Juni 2011)</ref> SanesipunSanèsipun dados imam, panjenenganipun dados dhosèn ing [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]].<ref name="internet1"/> Ing yuswanipun ingkang nembé 12 taun, Abdurrahman as-Sudais sampun apal kitab suci [[Al Quran]]. Wekdal punika panjenenganipun sekolah ing SD ‘Al Muthana Bin Harith’. Taun 1979, panjenengan lulus kanthi prédikat istiméwa saking [[Institut Sains Riyadh]].<ref name="internet1"/> Taun 1983, Abdurrahman as-Sudais ngudi gelar sarjana ing babagan Syariah ing [[Universitas Riyadh]], lajeng gelar master ing Fakultas Syariah ing [[Universitas Islam Imam Muhammad bin Saud]] ing taun 1987.<ref name="internet1"/> Lan gelar profesor saking [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]] ing taun 1995. As-Sudais kawentar ing saindhenging Donya Islam minangka qori ingkang gadhah swanten ingkang khas lan kanthi pangraosan nalikanipun maos Al Quran.<ref name="internet1"/> Taun 2005, Abdurrahman as-Sudais pikantuk panghargyan minangka figur Islami taun 2005 kaping sanga (''Islamic Personality of the Year'') ing [[Dubai]] wonten ing adicara [[Dubai International Holy Quran Award]].<ref name="internet1">[http://masbadar.com/2010/05/09/download-al-quran-mp3-high-quality-128-kbps-abdur-rahman-as-sudais/ Download Al Quran mp3 High Quality 128 kbps Abdur Rahman as-Sudais](dipunaksès tanggal 9 Juni 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan

Menu navigasi