Rudolf Otto: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
7 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: biasa → biyasa, manggen → manggèn, Protestan → Protèstan (2), sanesipun → sanèsipun
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: biasa → biyasa, manggen → manggèn, Protestan → Protèstan (2), sanesipun → sanèsipun)
 
}}
 
'''Rudolf Otto''' ([[25 September]] [[1869]] - [[6 Maret]] [[1937]]) inggih punika satunggalipun [[teologi|teolog]] [[ProtestanProtèstan]] lan [[pakar]] [[perbandingan agama]] ingkang misuwur. Panjenenganipun asalipun saking [[Jerman]].<ref name="internet1">[http://www.amazon.com/God-Man-History-Eliezer-Berkovits/dp/9657052157 God, Man and History] dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)</ref>
 
== Gesangipun ==
Otto dipunlairaken ing Peine caket kaliyan [[Hanover]]. Panjenenganipun sinau ing Gymnasium Adreanum ing Hildesheim lajeng nglajengaken studinipun ing Universitas [[Universitas Erlangen|Erlangen]] lan [[Georg-August-Universitat Gottingen|Göttingen]].<ref name="internet1"/> Saking universitas punika Otto pikantuk gelar dhoktor (kanthi [[disertasi]] babagan [[Luther]]) lan [[habilitasi]]nipun babagan [[Kant]].<ref name="internet1"/> Taun [[1906]], Otto angsal gelar [[profesor]] luar biasabiyasa, lan taun [[1910]] Otto pikantuk gelar [[dhoktor kehormatan]] saking [[Universitas Giessen]].<ref name="internet1"/> Taun [[1915]], panjenenganipun dados profesor jangkep ing [[Universitas Breslau]], lan ing taun [[1917]], ing Sekolah Teologi [[Universitas Marburg]], ingkang ing wekdal punika dados salah satunggalipun [[seminari]] [[ProtestanProtèstan]] ingkang paling misuwur ing donya.<ref name="internet1"/> Sanajang Otto pikantuk undhangan sanesipunsanèsipun, Otto tetep manggenmanggèn ing Marburs ngantos tilar donya. Panjenenganipun pensiun taun [[1929]] lan tilar donya wolung taun salajengipun, kadosipun amargi [[infeksi]] [[malaria]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun dipunmakamaken ing [[Marburg]].<ref name="internet1"/>
 
== Karya-karyanipun Otto ==
 
== Pranala njawi ==
{{stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Teolog Jerman|Otto, Rudolf]]
[[Kategori:Lair 1869]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan

Menu navigasi