Samawéda: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dene → déné, sanesipun → sanèsipun
(→‎top: replaced: Hindhu sastra → Hindu sastra)
(→‎top: éjaan, replaced: dene → déné, sanesipun → sanèsipun)
{{Hindu sastra}}
[[Gambar:Simbol Hindu.jpg|thumb|Simbol Hindhu]]
'''Samaweda''' ([[Sanskerta]]: सामवेद, sāmaveda, saking urat tembung sāman "wirama" + [[weda]] "pengetahuan") inggih punika kempalan mantra-mantra ingkang dipunparingi tanda wirama. Samaweda minangka perangan saking [[Catur Weda]] ingkang dipunsebat ugi "Kidung Weda Suci". Samaweda ngemot 1875 mantram, denedéné 1800 mantram minangka pangulangan saking [[Rgveda]] saha 75 mantram sanesipunsanèsipun panci kasusun wonten ing sastra punika.
 
[[Kategori:Hindhu]]
352.730

besutan

Menu navigasi